παιδική εφηβική γυναικολογια

Παιδική\Εφηβική γυναικολογία

Παιδική\εφηβική γυναικολογία είναι ο τομέας της γυναικολογίας που ασχολείται με την υγεία της ευαίσθητης περιοχής των κοριτσιών και των εφήβων. Με την έλευση της πρώτης περιόδου στα κορίτσια, οι γονείς θα πρέπει να απευθύνονται σε έναν έμπειρο γυναικολόγο που ασχολείται με τη παιδική\εφηβική γυναικολογία. Αυτό διότι ο γυναικολόγο με τη συγκεκριμένη ειδίκευση γνωρίζει πως να διαχειρίζεται καλύτερα τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κοριτσιών. Θα δημιουργήσει ένα κλίμα ασφάλειας στα κορίτσια να αγαπούν το σώμα τους και να το προσέχουν νιώθοντας άνετα να μιλούν γι ΄αυτό. Η πρόληψη όπως λέμε συνέχεια σώζει ζωές γι΄αυτό τα κορίτσια θα πρέπει να ενημερώνονται από μικρή ηλικία για την υγεία τους και τι να προσέχουν.

εφηβεία: χιλιάδες ερωτήματα και προβληματισμοί

Τα νεαρά κορίτσια έρχονται αντιμέτωπα με νέα ζητήματα και ανησυχίες. Κάθε μήνα θα έχουν περίοδο, ασταθή κυρίως τα πρώτα χρόνια. Θα πονούν, θα αυξηθεί η τριχοφυΐα, θα βγάλουν σπυράκια, θα νιώθουν άσχημα για όλα αυτά όμως δε πρέπει. Θα πρέπει να τα καθησυχάσετε και να τα ενημερώσετε πως αυτά τα συμπτώματα δεν είναι ανησυχητικά. Πρέπει να χαίρονται γιατί το ταξίδι προς την ενηλικίωση ξεκινά. Ένα υπέροχο ταξίδι όπου μέσα σε αυτό θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δύναμη για να προχωρήσουν γεροί και δυνατοί στο καινούριο αυτό μονοπάτι. Σε ένα μονοπάτι που πρέπει να σέβονται και να αγαπούν το σώμα τους. Να προσέχουν να είναι υγιείς. Ο εξειδικευμένος γυναικολόγος στη παιδική\εφηβική γυναικολογία θα συμβουλέψει τα νεαρά άτομα και τους γονείς τους πως θα διανύσουν υγιείς αυτό το μονοπάτι.

Τα άτομα σε αυτές τις νεαρές ηλικίες χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση. Βιώνουν χιλιάδες ανησυχίες και πολύ έντονα συναισθήματα. Πρέπει να είστε δίπλα τους για να τα βοηθήσετε να νιώθουν ασφαλείς. Να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους και να είναι ανεξάρτητα. Ο γυναικολόγος σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι απλά ένας γυναικολόγος αλλά και ψυχολόγος. Δώστε μεγάλη προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου γυναικολόγου που θα ασχολείται με την παιδική\εφηβική γυναικολογία, γιατί η υγεία των παιδιών σας είναι πάνω από όλα!